Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@06:57:59 GMT

رمزنگاری کوانتومی هک‌کردن را بی‌اثر کرد

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۰۸۹۲

رمزنگاری کوانتومی هک‌کردن را بی‌اثر کرد

یک گروه بین‌المللی برای اولین بار با موفقیت یک نوع پیشرفته از رمزنگاری کوانتومی را اجرا کرد که در برابر هک کردن امنیت بیشتری دارد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از تارنمای «ساینس دیلی»، اینترنت مملو از اطلاعات بسیار حساس است. تکنیک‌های پیشرفته رمزنگاری عموما تضمین می‌کنند که چنین اطلاعاتی هک و خوانده نمی‌شوند اما در آینده رایانه‌های کوانتومی با عملکرد بالا می‌توانند این کلیدها را در مدت چند ثانیه به دست آورند یا اصطلاحا کرَک (crack) کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو خوب است که تکنیک‌های مکانیکی کوانتومی نه تنها الگوریتم‌های جدید و سریع‌تری ایجاد می‌کنند بلکه همچنین امکان رمزنگاری بسیار موثرتری را نیز فراهم می‌کنند.

شیوه موسوم به «توزیع کلید کوانتوم» (QKD) در برابر حملات به کانال ارتباطی ایمن است اما دربرابر حمله یا دستکاری در خود دستگاه ایمنی ندارد. با شیوه توزیع کلید کوانتوم مستقل از دستگاه مستقل (DIQKD) داستان متفاوت است چرا که در اینجا پروتکل رمزنگاری مستقل از دستگاه مورد استفاده است.

این شیوه از حیث نظری (تئوریک) از دهه ۱۹۹۰ میلادی شناخته شده بوده اما اکنون برای اولین بار بطور تجربی محقق شده است. این کار را یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی با هدایت «هارالد واینفورتر» فیزیکدان و «چارلز لیم» از دانشگاه ملی سنگاپور انجام داده است.

برای تبادل کلیدهای مکانیکی کوانتومی، رویکردهای مختلفی در دسترس قرار دارد، سیگنال‌های نور توسط فرستنده به دریافت‌کننده فرستاده می‌شود یا از سامانه‌های کوانتومی مرکب استفاده می‌شود.

پروتکل اجرا شده در دانشگاه سنگاپور بر خلاف رویکردهای قبلی به جای یک تنظیمات از دو تنظیم سنجشی برای تولید کلید استفاده می‌کند.

چارلز لیم از محققان گروه بین‌المللی در توضیح این موضوع گفت: با وارد کردن تنظیمات اضافی برای تولید کلید، دسترسی به اطلاعات دشوارتر می‌شود. اکنون حداقل یک دهه است که می‌دانیم دستگاه‌های توزیع کلید کوانتوم QKD قدیمی‌تر به‌آسانی از بیرون قابل هک شدن هستند.

وی افزود: یکی از هدف‌های بعدی گسترش دادن سیستم برای وارد کردن چندین زوج اتم ترکیبی است. 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: علوم رایانه ، امنیت سایبری ، فناوری کوانتومی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: علوم رایانه امنیت سایبری فناوری کوانتومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۰۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح قرآنی «بشری» برای دومین‌بار در ملایر کلید می‌خورد

ایسنا/همدان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر گفت: طرح قرآنی «بشری» در مرحله اول در شهرستان ملایر در آبان‌ماه ۱۴۰۲ برگزار شد و با توجه به استقبال عموم مردم، این طرح برای بار دوم در خرداد ۱۴۰۳ مجدداً در ملایر برگزار خواهد شد.

فرشاد کشاورزیان در گفت‌وگو با ایسنا، از شرکت ۱۶۰ نفر در مرحله اول این طرح خبر داد و اظهار کرد: طرح بشری طرحی است که با روشی ساده و فراگیر بر روخوانی قرآن همراه با تجوید تأکید دارد تا جامعه آماری بالایی را در برگیرد.

وی تأکید کرد: در این طرح سعی شده در کمترین بازه زمانی، بدون اتلاف وقت، قرآن‌آموزان روخوانی قرآن را فراگیرند و با این شرایط اگر فرد مبتدی هم باشد در طول چهار تا شش ماه به سطح مطلوبی خواهد رسید.

کشاورزیان با بیان اینکه مجری برگزاری هر دو دوره اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ستاره‌های یاسین است، افزود: این طرح از زمستان ۱۴۰۰ آغاز بکار کرد اما گسترش آن به نمایشگاه قرآن در سال ۱۴۰۱ برمی‌گردد.

وی هدف اصلی طرح قرآنی بشری را آموزش درست تلفظ و انس بیشتر با قرآن کریم دانست تا افراد در صحیح‌خوانی دلهره نداشته باشند و از هر قشری که هستند قرآن وارد زندگی آنها شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی  زاگرس در تالار وحدت
  • پاول دورف، تلگرام را امن‌تر از واتساپ و سیگنال می‌داند
  • آغاز بررسی جزئیات پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی
  • آغاز بررسی جزییات پیش‌نویس سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی
  • سامان علیپور موسیقی منطقه زاگرس را به تالار وحدت می‌آورد
  • نقشه راه هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی در حال تدوین است
  • فناوری کوانتومی یک ضرورت برای نیروی دریایی است
  • همه چیز درباره رویداد Apple Let Loose شب گذشته
  • طرح قرآنی «بشری» برای دومین‌بار در ملایر کلید می‌خورد
  • معمای علیت معکوس/ اگر آینده بر گذشته تاثیر گذارد!